Wille-rahasto

 

Wilijami 1981-2009


Suomenhevosruuna Wille ehti tulla tutuksi vuosien varrella varmasti kaikille AR:n jäsenille ja Alavuden ratsastuskoulun oppilaille. Teräsvaari eli kunnioitettavat 28 vuotta tehden töitä loppuun asti pilke silmäkulmassa. Pitkän uransa aikana se ehti paitsi tutustuttaa useamman sukupolven ratsastuksen saloihin myös voittaa SM-mitaleita. Omistajansa Tarja Huttusen sanoin: "tällaisia hevosia ei enää valmisteta". Monelle meistä Wille on antanut vuosien varrella elämyksen jos toisenkin, joten Tarjan lausahdukseen on taatusti helppo yhtyä. Willen laukkaaminen taivaslaitumille rakkaiden ystäviensä Wokan, Ransun, Sujakan ja Futun luo jätti ison, Willenmentävän aukon sekä fanien sydämeen että ratsastuskoulun pihapiiriin - erityisesti ruunatarhaan.


Wille-rahasto

Wille-rahaston isä, AR:n kunniajäsen Markus Kurikka on yksi niistä, jotka Wille on opettanut ratsastamaan - yli 20 vuotta sitten. Willen muistoa ja pitkää uraa kunnioittaakseen Markus keksi idean rahastosta, joka sitten yhdessä AR:n hallituksen kanssa polkaistiin käyntiin. Rahaston ideana on tukea junioriratsastajia, jotka kilpailevat opetushevosilla ja antaa tavallaan mahdollisuus samanlaisiin elämyksiin, joita Wille omalla panoksellaan opetus- ja kisahevosena ehti antaa monille.
 

Miten mukaan?

Rahasto hankkii varansa lahjoituksilla, joten kaikilla meillä on nyt mahdollisuus osallistua junioreidemme tukemiseen. Oman panoksen määrä on jokaisen itse valittavissa, mutta idean isän Markuksen toivomuksena on, että kaikki joskus Willen tunteneet osallistuisivat rahastoon. Esimerkiksi kaikki Willellä ratsastaneet lahjoittaisivat 5 euroa, Willeltä kenties joskus pudonneet 10 euroa ja Willellä kilpailleet 15 euroa - perusteet ja summan voi jokainen itse päättää.

Lahjoituksen tekeminen on helppoa. Maksat haluamasi summan Wille-rahaston tilille käyttäen allaolevia tietoja ja olet mukana tukemassa hyvää tarkoitusta!

tilinro: 500700-61511871
saaja: Alavuden ratsastajat ry/Wille-rahasto
viitenumero: 123


Kiitos kaikille lahjoittajille jo etukäteen!

 

 

 

Wille-rahaston säännöt

1. Rahaston tarkoituksena on tukea innokkaita ja lahjakkaita junioriratsastajia (alle 18 v), jotka kilpailevat Alavuden ratsutilan opetushevosilla (ts. joilla ei ole mahdollisuutta hankkia omaa hevosta).
2. Rahasto hankkii varansa lahjoituksina.
3. Rahastolla on oma tili, josta vastaa AR:n johtokunta. Käyttöoikeus on seuran puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla ja rahastonhoitajalla.
4. Tukea jaetaan vuosittain 0-3 parhaalle kilpailuista saatujen rankingpisteiden mukaan (seuralla on jo valmis vuosia käytössä ollut rankingjärjestelmä).
5. Tuen saajan on oltava Alavuden ratsastajat ry:n jäsen.
6. Rahastosta jaetaan vuosittain tilin saldon (31.12.) mukaan, kuitenkin max. 50%. Tukien määristä ja summista päättää AR:n johtokunta vuosittain.
7. Rahaston tuet jaetaan AR:n vuosittaisen kevätkokouksen yhteydessä.
8. Rahaston sääntöjen muuttamisesta päättää AR:n johtokunta.
9. Rahaston lakkauttamisesta ja jäljelle jääneistä varoista päättää AR:n johtokunta.

 

Jaetut Wille-rahaston stipendit

2010 Senja Kuha
2012 Taru Lindholm
2013 Sanna Ylinen, Taru Lindholm, Anna Rapo ja Anna-Maija Koski
2014 Kaisa Laukkanen
2015 Emma Kiviniemi

Wille kesällä 2008. Kuva: Pipsa Laine.