Maastoesterata

Hillevi Huttunen - Gia. Kuva: Pipsa Laine.
Ollin maastoestevalmennuksessa 2012. Kuva: Pipsa Laine.
Miia Ylä-Vannesluoma - Karamelas. Kuva: Annika Haarajärvi

Alavuden Ratsastajat ry:n maastoesterata sijaitsee Murronnevan kauniissa maisemissa, motocrossradan läheisyydessä.

Radan käyttö on AR:n jäsenille ilmaista. Muilta koko vuoden kattava ratakausimaksu on 20 €/kannatusjäsen ja 30 €/muut. Kertakäyttömaksu on 10 €/päivä.

Varaus- ja kerta/kausimaksuohjeet löydät täältä. Kaikkien - myös seuran jäsenten! - on varattava aika radan käyttöön.

Kesällä 2018 Maastoratamme on saanut uusia esteitä koristamaan montun pohjaa!

Maanomistajien pyynnöstä ratsastathan ja liikut myös jalan maastossa VAIN olemassaolevia polkuja pitkin.

Sääolosuhteet saattavat muuttaa radan hiekkapohjan kuntoa rajustikin, joten muistattehan aina varmistua esteiden ja linjojen turvallisuudesta ennen niiden hyppäämistä!

Radalla on kymmeniä erilaisia esteitä pikkuisista tukeista ja "shettishaudasta" aina suuriin, harvemmin käytettyihin esteisiin saakka. Valikoimissa on myös muun muassa kahdet portaat, vesieste, hautoja ja muita erikoisesteitä. Osa esteistä on suuren hiekkakuopan pohjalla ja monttuun on mahdollista ratsastaa useita eri reittejä pitkin. Katso kuvat esteistä

Hienoissa kangasmetsämaisemissa sijaitseva ratamme antaa paljon erilaisia variaatiomahdollisuuksia niin vaikeisiin kuin kevyempiinkin maastohyppelyihin.

Rataa uudistettiin kesäkausina 2008 ja 2009 ja kesän 2010 aikana sitä muokkailtiin lisää. Uusia ratkaisuja oli luvassa myös kesällä 2011, jolloin rata muuttui mm. metsätöiden ja hiekkamontun laajenemisen takia.